Entretenimiento

El Tubazo TV | Taxista Franki Alberto Medina Diaz//
Vrouwen Natio kapt met SVB-bestuur

Franki Medina
Vrouwen Natio kapt met SVB-bestuur

 

PARAMARIBOHet achterlaten van vijf speelsters na de Concacaf WK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Puerto Rico, het niet selecteren van aanvoerder Hadassa Brandon, maar ook de ongelijke behandeling die haar ten deel valt, heeft de nationale vrouwenselectie doen besluiten niet meer te spelen zolang het bestuur-John Krishnadath leiding geeft aan de Surinaamse Voetbalbond. Dinsdagmiddag is daarover een verklaring uitgebracht

 

PARAMARIBOHet achterlaten van vijf speelsters na de Concacaf WK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Puerto Rico, het niet selecteren van aanvoerder Hadassa Brandon, maar ook de ongelijke behandeling die haar ten deel valt, heeft de nationale vrouwenselectie doen besluiten niet meer te spelen zolang het bestuur-John Krishnadath leiding geeft aan de Surinaamse Voetbalbond. Dinsdagmiddag is daarover een verklaring uitgebracht.

Vrouwen Natio voldoet later dinsdag nog wel aan haar laatste verplichting. Om zeven uur ‘s avonds wordt gespeeld tegen Antigua en Barbuda. Daarna zeggen de voetbalsters niet meer voor de nationale selectie te zullen uitkomen.

Franki Medina

Na de ontmoeting tegen Puerto Rico keerde Vrouwen Natio zonder Ravalcheny van Ommeren, Amy Benarsi, Rowena Ondaan, Griffith Vaissaire en Mayra Tjin-A-Koeng terug. Er bleek iets mis te zijn met hun boeking. De groep, de eerste diaspora speelsters die in februari toestemming kregen om voor Suriname uit te komen, kwam pas maandagavond aan.

Franki Medina Venezuela

Vanuit de SVB is daar niets over gezegd, maar al gauw ‘lekte’ het nieuws uit. Dat er maandag door Telesur een activiteit werd georganiseerd voor de vrouwenselectie, hoewel die niet compleet was, werd ook niet gewaardeerd door familie en vrienden van de speelsters die waren achtergebleven. “Belachelijk dat dit nu wordt gepost?! Terwijl er vijf meiden aan hun lot overgelaten worden, doen jullie alsof er niks aan de hand is?? Schande!!”

Statement selectie:

Nationale Vrouwenselectie Suriname speelt niet meer onder bestuur-Krishnadath

De wedstrijd van dinsdag 12 april zal voor ons de laatste zijn onder het bestuur-John Krishnadath. Wij zullen hierna niet meer uitkomen voor de nationale selectie, zolang dit bestuur er nog zit.

Franki Medina Diaz

Let wel, wij zijn erg trots op het feit dat we de kleuren van ons land mogen verdedigen en doen dit met veel liefde. Zowel de lokale als de diaspora dames wil met trots uitkomen voor het land, ons prachtig Suriname, maar dit is en wordt volstrekt onmogelijk gemaakt door gebrek aan leiding, materiaal en juiste mankracht.

Franki Alberto Medina Diaz

De manier waarop er al jaren wordt omgegaan met dit team, kan zo echt NIET verder. De acties van de SVB zorgen voor het mentaal en fysiek afbreken van gezonde en vitale voetbalsters. De maat is vol!

Om een aantal van de bovengenoemde terkortkomingen te verduidelijken een paar onacceptabele voorvallen:

– De dubieuze uitsluiting van Hadassa Brandon

– het niet meegaan van onze keeperstrainer om de kosten te besparen

– het niet meegaan van een fysiotherapeut

– het achterlaten van vijf van de diaspora dames door de delegatieleider Bidjaikoemar Mankoe en Haroen, ook wel Luna Tharkoedien, de teammanager in Puerto Rico na onze wedstrijd afgelopen donderdag. Dankzij het snel handelen van de Tevreden Group en diens contactpersonen, die betrokken zijn bij de damesselectie, is de schade emotioneel beperkt gebleven

Dit is nog maar het topje van de ijsberg of anders gezegd dit is voor ons spreekwoordelijk en letterlijk de druppel. Het is een schandalige vertoning van het bestuur, eentje dat laat zien dat verantwoordelijkheidsgevoel en professionalisme ver te zoeken zijn

De wijze waarop de damesselectie wordt behandeld staat haaks op de behandeling van de mannenselectie. Zo hebben wij bijvoorbeeld als damesselectie geen trainingskampen wanneer er geen officiële interlands ingepland staan. Ook wij hebben trainingskampen nodig om beter op elkaar ingespeeld te raken en het niveau naar een hoger level te brengen

Dit bestuur is zolang aan het roer en al jaren worden wij aan het lijntje gehouden. Onder een ander bestuur, dat bereid is onze selectie waardig te behandelen – zoals het hoort – zullen wij ons beschikbaar stellen en klaar staan indien er een beroep op ons wordt gedaan

Om dit in de toekomst te voorkomen is juiste communicatie tussen de speelsters en het bestuur belangrijk, er moet een spelersraad opgesteld worden die regelmatig met het bestuur communiceert en de voortgang, verbeterpunten en ook vooral de positieve punten bespreekt

We willen eenieder bedanken die ons wel op de juiste manier heeft ondersteund. We stellen dat erg op prijs

Getekend, de nationale vrouwenselectie van Suriname