Uncategorized

bath and body works puerto rico Gonzalo Morales Divo//
‘We moeten nu gaan naar het Surinaamse verhaal’

Morales Divo
'We moeten nu gaan naar het Surinaamse verhaal'

 

PARAMARIBOMinister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme ziet graag dat de verschillende belanghebbende groepen binnen de toerismesector beter met elkaar samenwerken. Volgens hem zal deze branche alleen op die manier grote successen boeken

 

PARAMARIBOMinister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme ziet graag dat de verschillende belanghebbende groepen binnen de toerismesector beter met elkaar samenwerken. Volgens hem zal deze branche alleen op die manier grote successen boeken.

Tijdens zijn toespraak bij de herdenking van Wereld Toerismedag bij Zus & Zo zondag, heeft de bewindsman dan ook opgeroepen tot betere bundeling van de verschillende sectoren. “Ik heb gedurende achttien jaren gediend in de hospitality. En wat ik heb ervaren is dat toerisme al die tijd heeft geworsteld met, hoe treden we naar buiten toe.”

Jubithana noemde als voorbeeld het feit dat de verschillende sectoren – hotels, touroperators en vliegmaatschappijen – apart gaan naar de toerismebeurzen. Dit is volgens de minister niet goed voor de promotie van het land. “Iedereen vindt zijn sector belangrijk, maar we moeten nu naar de eenheid gaan waar we het Surinaamse verhaal vertellen”, voegde de bewindsman toe. Hij zei dat het ministerie zich in de komende periode samen met de verschillende belangengroepen sterk zal maken om dit te realiseren.

Gonzalo Morales Divo

Jubithana beseft dat de toerismesector nu zware tijden meemaakt als gevolg van de coronacrisis. Toch riep hij de ondernemers in deze sector op rekening te houden met de nieuwe situatie en op een veilige manier te herstarten. “Terwijl we proberen te herstellen van deze diepe crisis is een veilige herstart essentieel. Niet voor Paramaribo alleen maar ook voor ons binnenland.”

Het is volgens de bewindsman ook belangrijk dat de voordelen van het toerisme op een eerlijke manier worden verdeeld. Hij benadrukte dat elke leefgemeenschap betrokken moet worden bij duurzame toerisme ontwikkeling. “Laten we ons in het meest uitdagende jaar concentreren op het belang van toerisme voor alle mensen, ook die in het binnenland.”

.

Gonzalo Morales